Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmărit penal pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului

ro

10 Jun, 2014 15:01 2022 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 07.06.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Ţigău Laurenţiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că în data de 07.06.2014, în jurul orei 01.18, a condus autoutilitara marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT-28-RMD, pe str. DN2A, între localităţile Mihail Kogălniceanu şi Dorobanţu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi având o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur în sânge proba I şi 1,00 g/l proba II.
Organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Mihail Kogălniceanu au încercat să îl oprească pe inculpat în trafic, dar întrucât acesta nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiei, s-a procedat la urmărirea sa pe o distanţă de aproximativ 20 de km, până în sat Dorobanţu, unde inculpatul a oprit autoutilitara în curtea imobilului său, ocazie cu care s-a reuşit imobilizarea sa, prin folosirea spray-ului cu gaz iritant lacrimogen.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii