Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:16 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Urmărire penală faţă de Mihaiela Lucia Cordoş, Alexandru Cordoş şi Andreea Alexandra Cordoş

ro

23 Apr, 2015 16:50 1195 Marime text
 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecților:
 
  CORDOŞ MIHAIELA LUCIA, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată(26 acte materiale),
 
           CORDOŞ ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată(5 acte materiale).
 
          CORDOŞ ANDREEA ALEXANDRA, cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (3 acte materiale).
 
      În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
 
       În intervalul noiembrie  2014 – prezent, suspecta Cordoş Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea și soțul său, Cordoş Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj și a altor instituții publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult, etc.

În perioada ianuarie – aprilie 2015, în activitatea sa infracțională suspecta   Cordoş Mihaiela Lucia a fost sprijinită și de fiica-sa Cordoş Andreea Alexandra, care cunoștea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-și trafica influența pe lângă diferite persoane din instituțiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordoş Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.
În alte două rânduri, suspecta Cordoş Andreea Alexandra a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj .
 
     În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
 
Suspecților Cordoş Alexandru, Cordoş Mihaiela Lucia și Cordoş Andreea Alexandra li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art.307 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii