Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmări BREXIT. Comisarul european din partea Marii Britanii, Lordul Hill, demisionează!

ro

25 Jun, 2016 15:37 1601 Marime text
Comisarul european din partea Marii Britanii pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi pieţe de capital, lordul Jonathan Hill, și-a anunțat demisia din funcție după referendumul prin care țara sa a decis să părăsească Uniunea Europeană, declarând că "ceea ce s-a făcut nu poate desfăcut", relatează jurnaliștii de la BBC.
 
Într-o declarație dată publicității astăzi, Lordul Hill a arătat că nu crede că este corect că el să-și continue munca în postul de comisar, dar că va rămâne încă câteva săptămâni pentru predarea ștafetei.
 
Un aliat apropiat al premierului David Cameron, Lordul Hill a pledat ca Marea Britanie să rămână în UE.
 
Anunțul Lordului vine la scurt timp după declarațiile prim-ministrului Nicola Sturgeon care a cerut discuții immediate cu Bruxelles pentru a proteja locul Scoției în UE, după votul britanicilor.

La încheierea unei reuniuni de urgenţă ce a avut loc la Edinburgh, dna Sturgeon a precizat că Executivul scoţian reflectează de acum înainte la un cadru legislativ care să permită organizarea unui al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, regiune semiautonomă a Regatului Unit.
 
La referendumul ce a avut loc joi în Regatul Unit, scoţienii au votat în proporţie de 62% pentru rămânerea în UE ( 38 % împotrivă), ceea ce contrastează puternic cu rezultatul general: 52% pentru Brexit şi 48% pentru rămânerea în blocul comunitar. Potrivit Guvernului de la Edinburgh, rezultatul de la referendum ar putea reprezenta o justificare pentru un alt vot popular privind independenţa Scoţiei.
 
La referendumul din 2014 privind independenţa, scoţienii au votat în proporţie de 55 % împotriva separării Scoţiei de Regatul Unit

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii