Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urban-Constanta Alegerile pentru Ovidius eterna lupta pentru controlul şpăgilor

ro

15 Oct, 2015 08:55 1861 Marime text
Se apropie cu paşi repezi alegerile pentru viitorul rector al Universităţii Ovidius, scrie urban-Constanta. Dincolo de vorbe, scrisori, aşa zise proiecte, dincolo de aceste imagini de faţadă se ascunde în realitate o lupta pentru controlul şpăgilor. Dacă la început dorinţa lui Adrian Rădulescu a fost să înfiţteze la Constanţa o universitate care în timp să capete prestigiu şi recunoaştere, iată că acum, Rădulescu cu siguranţă se răsuceşte în mormânt. Ovidius a devenit o uzina de făcut diplome pe bandă rulată, o maşină de spălat bani şi un adevărat circ al şpăgilor.
Ce pretenţii să ai de la o universitate care nu a avut nici măcar o singură performanţă reală? O universitate unde oameni precum Epure sunt aleşi rectori că să nu ajungă la conducere personaje precum IPS Teodosie.
Sediul facultăţii de arte zace neterminat de ani de zile, pe proiectul campusului s-au aşternut trei degete de praf, iar singură facultate care merge, cea de medicină doreşte să se rupă de universitate şi să devină autonomă.
De altfel faptul că Ovidius nu generează forţă de muncă cu adevărat calificată în domenii pe care piaţă le cere ţine departe de Constanţa şi investitorii din domenii precum IT&C, industria hi-tech, industria auto etc.
Lucru declarat şi de Marius Scuta, head of office department and tenant represen­tation al John Lang LaSalle - JLL într-un interviu acordat zf.ro.
Iar lucrurile nu se vor schimbă curând pentru că deşi toţi urlă prin media că vor schimbare şi seriozitate, adevărul este că toată lumea este mulţumită de cum funcţionează sistemul. Cei cu adevărat nemulţumiţi sunt prea puţini că să conteze, iar miza...miza este foarte mare.
În timp ce la noi se numără şpăgile, la Cluj spre exemplu se construiesc zeci de mii de mp de birouri care să găzduiască viitorii absolvenţi. Numele grele se mută în oraşul din vestul ţări. Zilele trecute s-a anunţat că oraşul Cluj va fi centrul pe Europa de Est al NTT DATA, inclusiv coordonarea birourilor din Rusia şi Turcia.
Iar noi, noi rămânem să numărăm banii din şpăgi.


sursa text şi foto: urban-constanta.blogspot.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii