Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 - În aceste momente CJC s-a reunit în ședință

ro

29 Oct, 2015 11:35 2126 Marime text
 
În aceste momente, se desfășoară ședința ordinară  a Consiliului Județean Constanța. 

Pe ordinea de zi se regăsesc 33 de proiecte de hotărâre și încă patru pe ordinea suplimentară. 

În cadrul ședinței a fost confirmată în funcția de director al Bibliotecii Județene „I N Roman” din Constanța, Corina Apostoleanu, cu 35 de voturi pentru.


UPDATE5, ora 1.30:
 

Suma de 3 milioane de lei a fost alicată pentru reabilitarea secției de Chirurgie 2 a Spitalului Județean Constanța întrucât conform declarațiilor vicepreședintelui CJC, Cristinel Dragomir, în urma unor discuții purtate la Ministerul Sănătății, secția de Pediatrie va fi reabilitată integral din bani de la minister iar suma pe care trebuia să o aloce CJC pentru reparații a fost repartizată pentru lucrările secției de chirurgie. 


UPDATE4, ora 12.50: 

La proiectul privind încetarea calității unui membru în Consiliul de administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța și numirea unui reprezentant al Consiliului Județean Constanța în consiliul de administrație al CAS, Cristinel Dragomir a ținut să facă câteva specificații.  
 
„După demisia reprezentantului CJC din consiliul Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, de obicei aprobam vacantarea și apoi votam pentru desemnarea unui nou membru. Propun ca prezentul proietului de hotărâre să fie modicicat astfel încât acum să constatăm vacantarea unui loc în CA-ul CAS Constanța, urmând ca în ședința viioare să votăm pentru desemnarea unui nou membru.”, a declarant în cadrul ședinței Critinel Dragomir.
 
Pe data de 20 noiembrie Spitalul Județean Constanța va primi un nou angiograf de la Academia de Științe Medicale. 


UPDATE3, ora 12.25: 

Consilierul județean Mandila i-a solicitat lui Nicolae Gheorghe de la RAJDP să explice care este situația privind pensionarea sa și primirea în concomitent a salariului de la regie.
 
De asemenea alesul i-a cerut explicații și privind informațile apărute în presă privind închirierea unor utilaje de către regie de la firma unde fiica sa era implicată.

Acesta a explicat că potrivit legii, i se permite cumularea pensiei cu salariul. În ceea ce privește contractele comerciale între regie și firma, s-a făcut în condiții de legalitate, nici ANAF și nici curtea de conturi nu a sesizat vreo nelegalitate, a explicat acesta.
 


Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehno-economici actualizați aferenți obiectivelor: „Reabilitare drum județean DJ224 Medgiodia – Tortomanu – Siliștea- Bif. DC 63 (Țepeș Vodă), km 0+000 – 21 + 585”, „Reabilitare drum județean DJ222 Mihail Kogălnicanu- Cuza Vodă, km 130+615 – km 150+210” – a fost retras de pe ordinea de zi. 



UPDATE2, ora 12.05: 

Pentru Spitalul de Pneumofiziologie Constanța s-a alocat suma de 105.000 lei.
 
La proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2015, au fost 10 abțineri din partea consilierilor liberali care își motivează gestul întrucat „au auzit de la cineva de la RAJDP că mai întâi se fac lucrările și apoi cer aprobarea CJC”, a declarant Marian Crușoveanu. 


UPDATE1, ora 12.00:

În urma dezbaterilor, s-a stabilit faptul că potrivit Legii 230 din 6 ocombrie,  pe 14 noiembrie se va celebra „Ziua Dobrogei”.
 
„Aceasta este prima aniversare și am considerat după mai multe discuții să marcăm acest eveniment (...)Vor fi dedicate manifestări acestei zile începând cu săptămâna 9-13, când în școli vor fi prezentate elevilor semnificațuule acestei zile și vor distribui căteva plianșe pe care le vom edita noi (...) Vom invita inclusiv preșidenția Romaniei la evenimentele dedicate Zilei Dobrogei”, a declarant Cristinel Dragomir. 

În cadrul întrevederii s-a specificat faptul că se vor confecționa 10 mii de stegulețe, plancarde, broșuri. De asemenea, s-a spus că toate instituțiile publice vor fi invitate, atât de la  centru cât și din tot județul.

Pentru această zi s-au alocat 237.620 de lei.

 

UPDATE, ora 11.40:

Prinvind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și modificarea listei de investiții pe anul 2015 ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Conastanța, în urma votului direcția a 1.000.075 de lei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii