Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update 4. Percheziţii în Bucureşti, Braşov şi Ilfov într-un dosar de corupţie în transportul privat pe căile ferate

ro

18 Feb, 2015 09:01 1661 Marime text
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în domeniul transportului feroviar privat de călători și subvențiilor, comise în perioada 2008 - 2013. 
 
În cursul zilei de 18 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele Brașov și Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Update ora 9.09

Conform Realitatea Tv, descinderi au loc la Ministerul Transporturilor, SNCFR şi la firma privată Regiotrans.

Update 2 ora 12.13

Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hădărean, este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi CFR sunt acuzaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.
 
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii au descins la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans SRL Braşov, precum şi la Compania Naţională CFR SA şi la Regionala CFR din Braşov.
 
Conform aceloraşi surse, printre persoanele vizate în acest dosar s-ar afla Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructură Regionala Braşov, care este suspectat de luare de mită de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrări.
 
Sursele judiciare citate mai spun că reprezentanţi ai CFR vizaţi în acest dosar sunt suspectaţi că au transmis informaţii nedestinate publicităţii în scopul atribuirii unor contracte către anumite firme, pentru achiţiţia de echipamente scoase la licitaţie de CFR.
 
Totodată, în acest dosar Claudiu Dumitrescu, director în Ministerul Transporturilor, este suspectat că ar fi luat mită de la omul de afaceri braşovean Ganea Iorgu, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.

Update 3, ora 13.17

Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, Estrella Ştefănescu, şef serviciu în CFR, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana în licitaţii, primind în schimb de la aceştia card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile şi bani de nuntă.

Pentru a-i favoriza, ea le-ar fi pus la dispoziţie celor doi oameni de afaceri informaţii despre societăţile concurente, astfel că ei ştiau exact ce oferte să facă pentru a câştiga licitaţiile. Cei doi au câşigat contractul de închiriere integrală a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timişoara cu firma lor SC RC CF Trans SRL Braşov.

Pe lângă sumele de bani, serviciile, sau obiectele primite pentru aceste favoruri, copiii Estrellei Ştefănescu ar fi fost angajaţi formal, pe perioada verii, controlori de bilete pe ruta Bucureşti - Constanţa pe care operează curse firma privată Regiotrans, controlată tot de Ganea şi Comana, mai notează Mediafax.

Estrella Ştefănescu urmează să fie adusă la DNA, alături de alte persoane vizate în acest dosar, au mai spus sursele citate.

Update 4, ora 14.35

Conform Agerpres, Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, a ajuns şi el la DNA, unde urmează să fie audiat în dosarul menţionat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii