Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Un mort şi 14 răniţi, turişti români Accident rutier grav în Bulgaria

ro

21 Sep, 2014 09:05 3162 Marime text
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, azi dimineaţă, în jurul orei 6.00, lângă oraşul bulgar montan Veliko Tîrnovo, situat la 200 de kilometri de graniţa cu România. Presa bulgară relatează că un turist român şi-a pierdut viaţa, iar alţi 14 sunt răniţi. Turiştii români se întorceau la Bucureşti, dintr-o excursie în Turcia. Autocarul aparţine firmei Camira Travel, cu sediul în Bucureşti.

Update

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat, pentru B1 Tv, că cinci persoane se află în stare gravă. Două dintre ele vor fi transportate în România cu elicoptere. În prezent, ele se află într-un spital din Veliko Tîrnovo.
 
Potrivit B1 Tv, autocarul se întorcea din Antalya, unde pasagerii şi-au petrecut vacanţa, iar la o curbă, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a răturnat într-o râpă de 10 metri. La momentul producerii accidentului, carosabilul era umed, iar vizibilitatea era redusă din cauza ceţii.
 
Potrivit new7.bg, cele două persoane care sunt în stare mai gravă vor fi preluate de un elicopter, de pe aeroportul din Gorna Oryahovitsa şi vor fi transportate în România, de îndată ce starea lor se va stabiliza. Unul din şoferii autocarului, care nu conducea vehiculul, este intergoat de autorităţile bulgare. De asemenea, surse din Ministerul de Externe au afirmat că au fost trimise la fața locului echipe care să acorde asistență consulară.

Update ora 10.26

Potrivit agenţiei bulgare de Ştiri Focus, preluată de Agerpres, Pasul Republicii este în prezent închis după accidentul rutier. Agenția Focus scrie că autocarul era înmatriculat în România și că se deplasa între Stara Zagora și Veliko Tîrnovo. Autocarul, condus de un cetățean român de 44 de ani, s-a răsturnat pe carosabil.
 
O româncă de 27 de ani a murit la fața locului, iar alți cinci pasageri au fost răniți și spitalizați în orașul Veliko Târnovo.
 
Șoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ. În prezent, se efectuează teste pentru depistarea în organismul său a altor substanțe chimice. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, mai relatează agenția bulgară Focus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii