Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Traian Băsescu Aeronave NATO vor staţiona pe teritoriul României

ro

03 Sep, 2014 18:43 1777 Marime text
Președintele Traian Băsescu a dezvăluit, în urmă cu scurt timp, la finalul ședinței CSAT, care sunt hotărârile adoptate în cadrul ședinței, vorbind astfel despre mandatul cu care merge, mâine, Summitul NATO din Ţara Galilor.
 
”Una dintre problemele discutate este legată de reprezentarea unor aeronave de luptă ale statelor membre NATO pe teritoriul României, prin rotație, desigur, aeronave de luptă care fac parte din sistemul integrat de apărare al NATO care să asigure poliția aeriană. Ceea ce înseamnă că dincolo de avioanele de luptă vor putea staționa și 200 de militari pe teritoriul României”, a spus șeful statului. 

"Obiectivele noastre sunt generate în primul rând de evenimentele din Ucraina, de ceea ce ne-a arătat președintele Putin, acțiune care a ajuns la limitele iraționalului. Câtă vreme nu respectăm tratatele, intervine iraționalul și impredictibilul. România solicită consolidarea flancului estic, nu doar nord-estic. Înseamnă și introducerea României în capabilitățile de reacție. Sunt modalități diverse de a atinge aceste obiective, nu le voi descrie, poate voi vorbi după summit. Un accent vom pune pe interoperabilitatea flotei NATO, având în vedere flota rusă la Marea Neagră. Și prezența unui număr mare de nave, exerciții, împreună cu flota României. Suntem interesați ca pe teritoriul României să existe structuri de comandă ale NATO", a mai spus şeful statului.
 
Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii