Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:44 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Tender, condamnat la 11 ani și 4 luni în Dosarul RAFO Onești

ro

16 Dec, 2014 17:16 1679 Marime text
Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat la 11 ani li 4 luni în dosarul RAFO Onești.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

UPDATE:  În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, trimisă în judecată, în stare de arest, în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti.

Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

"Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu AlAlexandru Mariani Tender Ovidiu Lucian", au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Referitor la sentinţa pronunţată marţi, Ovidiu Tender declarase pentru Gândul că se aşteaptă la o achitare. "Mă aştept la o achitare. Nu am făcut nimic", a spus el.

Omul de afaceri Marian Iancu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca "RAFO". Şi în acest caz, procesul a fost unul maraton, cu o durată de opt ani.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ??? 16 Dec, 2014 18:09 Ceilalti inculpati ? Cu ei cum e?