Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. S-au auzit focuri de armă la tipografie AFP - Fraţii Kouachi au fost ucişi. Alţi patru ostatici de la magazinul evreiesc au murit

ro

09 Jan, 2015 18:02 1925 Marime text
mobilizare masiva in franta zeci de mii de politisti pe urmele celor doi atacatori ai redactiei charliePotrivit B1 Tv, presa franceză a anunţat că s-au auzit focuri de armă la tipografia din Dammartin-en-Goële unde erau baricadaţi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo. În aceste momente, poliţiştii au intrat în fortăreaţa celor doi terorişti.

Această acţiune ar putea îngreuna situaţia de la magazinul evreiesc situat la periferia Parisului unde mai multe persoane, printre care şi copii şi femei, au fost luate ostatice, având în vedere că atacatorul de la magazinul menţionat ar avea legătură cu fraţii Kouachi şi a ceruit eliberarea acestora.

UPDATE, ora 18.10
la tipografie s-ar fi auzit şi două explozii. La această oră nu se ştie cui au aparţinut acestea, luând în considerare faptul că şi cei doi terorişti sunt înarmaţi şi ei ar fi putut arunca grenadele. De asemenea, nu se ştie cui a aparţinut iniţiativa atacului. La această oră, şi o ambulană a plecat spre locul în care se ascund teroriştii. Nu se ştie dacă există răniţi. mai mulţi jandamri sunt pe acoperişul tipografiei.

UPDATE, ora 18.18
B1 TV transmite, citând presa franceză că, în urma asaltului, fraţii Kouachi au fost ucişi. AFP notează că ostaticul fraţilor terorişti este nevătămat.

În aceste condiţii, situaţia de la magazinul evreiesc rămâne nesigură. Potrivit informaţiilor, şi în această situaţie mai mulţi ostatici ar fi fost eliberaţi. S-a intervenit simultan şi la magazin, dar şi la tipografia unde se ascundeau cei doi fraţi terorişti.
mobilizare masiva in franta zeci de mii de politisti pe urmele celor doi atacatori ai redactiei charlie

UPDATE, ora  18.25
Toţi ostaticii din magazin au fost eliberaţi. Surse Le Monde informează că şi autorul atacului de la acest magazin a fost ucis. Din câte se pare, el era îmbrăcat în uniformă de poliţist.

Cherif și Said Kouachi, se refugiaseră vineri într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 km de aeroportul Roissy — Charles de Gaulle, unde luaseră un ostatic. Ei fuseseră încercuiți de un important dispozitiv polițienesc, iar zona, aflată sub stare de asediu, era survolată de elicoptere.

UPDATE, ora 18.45
Complicele atacatorului de la magazinul evreiesc era un alt bărbat care se ascunsese printre ceilalţi ostatici.Şi acesta a fost ucis.

UPDATE, ora 19.20
Patru ostatici din magazinul situat la periferia Parisului ar fi fost ucişi, transmite Reusters.
Sursa foto: agerpres- sputnik
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii