Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Nicio tabără de refugiaţi la Vama Veche! Primarul şi Garda de Coastă infirmă zvonurile!

ro

16 Mar, 2016 10:19 6443 Marime text
 
În jur de 500 de refugiați vor fi cazați într-o fostă unitate militară la Vama Veche, 2 mai și Limanu. Autoritățile nu au confirmat acest lucru încă, dar lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare, conform protv.ro.
 
În Vama Veche, la mai puțin 20 de metri de granița cu Bulgaria, mai multe echipe de muncitori lucrează pentru a termina de reabilitat o fostă unitate militară. În acest loc se pare că urmează să fie cazați mai mulți cetățeni sirieni.

UPDATE4, ora 13.01:

Garda de Coastă afirmă că nu există informații despre vreun eventual grup de migranți. ”Ne pregătim pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 53 din 2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariției la frontiera de stat a unui aflux de migranți”, spun polițiștii de frontieră.

 
UPDATE3, ora 10:34

Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, nu a dorit să dea mai multe detalii pe această temă, îndrumându-ne să luăm legătura cu şeful Gărzii de Coastă, potrivit căruia, în localitatea Vama Veche, nu se construieşte niciun centru pentru primirea refugiaţilor. 

„Informaţia este eronată. Noi amenajăm o fostă incintă a noastră, ulterior o să vedem ce destinaţie îi vom acorda acestui spaţiu. În principiu, noi  facem o amenajare la toate spaţiile noastre şi abia după  vom stabili ce vom face cu ele. Pentru locul din Vama Veche, intenţionăm să facem un spaţiu de control pentru tirurile care vin din Bulgaria”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, comandantul-şef al Gărzii de Coastă, Laurenţiu Costache.


Potrivit localnicilor din Vama Veche, nu ar fi vorba despre un centru pentru cazarea refugiaţilor, ci de un centru de triere al acestora.
 
UPDATE 2, ora 11:45
 
Contactat pentru a confirma sau a infirma zvonurile, primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, spune că în Vama Veche nu ar putea fi cazaţi nici măcar doi refugiaţi, pentru că fosta unitate militară, unde se zvoneşte că ar urma să fie adăpostiţi refugiaţii, este dezafectată.
 
„Eu nu am cunoştinţe de ce face Poliţia de Frontieră în unităţile militare care îi aparţin. Fiind unitate militară, ei nu sunt obligaţi să ne solicite nouă autorizaţii sau avizări pentru ce fac acolo. Din câte am văzut, nu se fac construcţii noi. S-a pus doar nişte piatră. Nici măcar nu ar avea loc 500 de migranţi. Nu este nimic făcut ca să adăpostească pe cineva. Este posibil să pună şi un aparat de verificat tirurile. Nu sunt spaţii de cazare acolo! Este o fostă unitate militară, care are fostele dormitoare în ruină. Nici nu poate fi vorba de aşa ceva. Unitatea asta militară nu a mai avuit ofiţeri şi soldaţi imediat după revoluţie. Se utilizează doar un spaţiu din curte, nicidecum clădirea.”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.  


UPDATE 3, ora 12:00
Şi reprezentanţii Gărzii de Coastă infirmă zvonurile potrivit cărora la Vama Veche ar urma să fie amenajată o tabără pentru refugiaţi. În schimb, aceştia spun că este posibil să se realizeze un centru de triere al refugiaţilor în acea zonă.

„În această săptămână, la fostul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vama Veche, situat în localitatea Vama Veche, ce aparține de comuna Limanu din judeţul Constanta, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, se efectuează lucrări de întreţinere şi igienizare ale spaţiului şi construcţiilor adiacente”, se arată într-un punct de vedere remis ZIUA de Constanţa, al Gărzii de Coastă.

„Acest spatiu, ca orice alt sediu al Poliţiei de Frontieră Române, poate fi folosit și pentru activităţile specifice ce sunt derulate de instituţia noastră în cazul depistării unui grup de imigranţi(trierea, identificarea, amprentarea migranţilor etc).”, se mai arată în acelaşi comunicat al Gărzii de Coastă. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii