Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Intervenţie de urgenţă la Rasova, judeţul Constanţa. Un copil a căzut în Dunăre. Pompierii, chemaţi în ajutor (galerie foto)

ro

29 Apr, 2019 17:42 5553 Marime text
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa au fost solicitaţi în această după amiază să intervină în localitatea Rasova, judeţul Constanţa. 

Potrivit ISU Dobrogea, pompierii intervin pentru căutarea unui copil căzut în Dunăre, în dreptul primăriei.

Conform reprezentanţilor IPJ Constanţa ar fi vorba despre un copil de 14 ani care ar fi intrat în Dunăre pentru a-și recupera papucii şi nu ar mai fi iesit la mal.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au precizat că la intervenţie participă o autospecială, o barcă şi un SMURD B din cadrul Detaşamentului Cernavodă. 

UPDATE: 1

Potrivit ISU Dobrogea, la persoana înecată intervine și un echipaj format din 3 scafandri. 

UPDATE: 2

La fața locului a intervenit și elicopterul SMURD care a survolat zona. Pentru că nu a fost găsit băiatul de 14 ani, elicopterul SMURD s-a retras. 

UPDATE. 3

Pe malul Dunării au fost găsite un tricou și șapca ce ar fi aparținut minorului dispărut. 

UPDATE. 4

La operațiunile de căutare participă și localnici cu bărci. 

UPDATE: 5

Trupul minorului a fost găsit la aproximativ 7 metri de locul în care a fost văzut ultima dată. Trupul băiatului a fost predat echipajului SMURD care a început protocolul de resuscitare. 

La fața locului s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD cu medic. 

UPDATE. 6

După mai bine de 45 de minute în care s-a efectuat protocol de resuscitare la fata locului, copilul a fost preluat, in hipotermie, fara semne vitale, de elicopterul SMURD.  Acesta va fi transportat la spitalul județean Constanța pentru continuarea manevrelor de resuscitare. Nu a fost declarat decedat la fata locului. 

Potrivit cadrelor medicale, pentru a fi declarat decedat, pacientul trebuie adus la temperatura normala a corpului. Cel ami probabil protocolul de resuscitare va fi continuat la spital. Pacientul este încălzit cu un grad pe oră. 
 
Sursa foto+video: ISU Dobrogea și IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mary_23 29 Apr, 2019 21:57 Acest băiat era neam cu mine 😑😑 Nu avea 14 ani avea 13 ani 😑😑 A murit din cauza unor copii care ia aruncat papuci in apa 😑😑