Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Imagini de la eveniment Ambasadorul Franţei Michèle Ramis, vizită de lucru în Şantierul Naval Constanţa (galerie foto-video)

ro

20 Apr, 2018 14:59 3475 Marime text
În aceste momente, Excelenţa Sale Michèle Ramis, Ambasadorul Franţei în România efectuează o vizită la Șantierului Naval din Constanța care, în parteneriat cu societatea franceză Naval Group, va construi pentru România nave performante.

Cu ocazia acestei vizite, un acord de colaborare va fi semnat de către reprezentanții Șantierului Naval Constanța și cei ai Naval Group, care urmează Memorandumului de înțelegere, semnat de cele două companii în noiembrie 2017 și care confirmă dorința de a conlucra pentru a răspunde cererii de ofertă a Statului român pentru achiziția de patru corvete.

Evenimentul este organizat de Şantierul Naval Constanţa SA în parteneriat cu grupul industrial francez Naval Group.

UPDATE: ora 15.55

La eveniment participă și președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban. 

Radu Rusen și Pascal Le Roy semnează acordul de colaborare dintre SNC și Naval Group din Franța. 

”Avem un parteneriat exclusiv. Vorbim de programul de corvete. Atât SNC, cât și Forțele Navale Române vor avea de câștigat" a spus Radu Rusen, directorul Șantierului Naval Constanța.

Ambasadorul Franței în România a precizat că România și Franța au un parteneriat strategic de 10 ani.

"Azi a fost semnat acordul în domeniul naval cu SNC ca împreună să avem o cooperare pe termen lung. Parteneriatul vizează construcția de nave în România. Proiectul are tot sprijinul guvernului francez" a punctat ambasadorul Franței Michèle Ramis. 

 La rândul său, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, spune că Grupul Naval francez e singurul care a produs nave pentru luptă. 

"Transferul tehnologic contează foarte mult. în viitor, SNC va putea merge singur la licitațiile internaționale. Grupul naval este singurul care a avut nave implicate în lupte" a punctat Mihai Daraban.

"Azi a fost semnat acordul de asociere, exlusiv,  ca SNC  împreună cu Naval Grup din Franța va participa la licitația pentru programul privind construirea de corvete" a mai menționat Radu Rusen. 

UPDATE. ora 15.05

Delegația franceză condusă de Ambasadorul Franței în România, Michèle Ramis,  vizitează Șantierul Naval Constanța. Directorul Șantierului, Radu Rusen este cel care prezintă ambasadorului toate secțiile și halele de lucru ale Șantierului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii