Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Focar de varicelă la Constanţa! Reprezentanţii DSP Constanţa confirmă!

ro

16 Feb, 2017 10:09 6275 Marime text
 
Mai mulţi părinţi au semalat faptul că la Grădiniţa nr. 8 din Constanţa, mai mulţi copii sunt bolnavi de varicelă.
 
Reprezentanţii DSP Constanţa
au declarat pentru cotidanul ZIUA de Constanţa, că deocamdata nu se ştie nimic. „Azi vor merge colegii mei în control“, a precizat Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.

Ce este varicela?

Varicela este o boala infectioasă acută, contagioasă, cunoscută şi sub numele de vărsat de vânt produsă de virusul varicelo-zosterian şi manifestată prin eruptie polimorfă, pruriginoasă, aparută în valuri.
Virusul varicelo-zosterian determină varicela ca infecţie primară şi herpes zoster ca infecţie recurentă. Sursa de infecţie o constituie bolnavii de varicela sau de herpes zoster care sunt infectioşi prin leziunile tegumentare şi mai ales prin cele ale mucoaselor. Poarta de intrare a infecţiei este mucoasa nazofaringiana şi cea conjunctivală.

UPDATE 1

Directorul DSP Constanţa, Constantin Dina, a precizat că la unitatea de învăţământ preşcolar sunt 18 cazuri de copii bolnavi de varicelă.  „Sunt 18 cazuri de îmbolnăvire cu varicelă, prin urmare vom declara focar de infecţie. Azi, dupa terminarea cursurilor, DSP Constaţa va face dezinfecţie la Grădiniţa nr. 8““, ne-a comunicat Constantin Dina.

Vom reveni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii