Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Evaziune fiscală de 1.500.000 de lei. Cinci firme luate la puricat!

ro

15 Oct, 2015 10:50 1833 Marime text
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, cu sprijinul colegilor din Bihor, efectuează astăzi cinci percheziţii, patru în oraşul Salonta şi una în municipiul Oradea, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi înşelăciune.
Sunt vizate activităţile a cinci societăţi comerciale, privind importurile intracomunitare de carne din Ungaria.
Cele trei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor nu ar fi înregistrat sau ar fi înregistrat fictiv în actele contabile operaţiunile economice desfăşurate, în domeniul importurilor intracomunitare de carne, cauzând un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei. La sediul poliţiei vor fi conduse opt persoane pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Până în prezent a fost instituit sechestrului asigurator asupra unui imobil, urmând a fi luate şi alte măsuri de recuperare a prejudiciului.

UPDATE, ora 12.30

De asemenea, 7.000 de lei, documente de evidenţă contabilă şi tehnică de calcul au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor efectuate ieri, în București și în județele Ialomița și Giurgiu, într-un dosar de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.
La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au efectuat 12 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Giurgiu, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea-credință a creditului societății.
Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2012 -2014, în calitate de reprezentanți ai doi agenți economici din județul Ialomița, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile activitățile comerciale derulate.
De asemenea, în aceeași perioadă, persoanele vizate ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor administrate cheltuieli fictive. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.000.000 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 7.000 de lei, bunuri, înscrisuri, documente contabile, sisteme de calcul şi medii de stocarere.
De asemenea, la sediul uneia dintre societăţile comerciale au fost descoperite 833 kg. de carne de vită, pentru care nu au fost prezentate documente sanitar- veterinare valabile, care au fost indisponibilizate de specialiştii din cadrul D.S.V.S.A. Ialomiţa.
Şapte persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, trei dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii