Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:43 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Declaraţiile preşedintelui CJC la ieşirea din sala de judecată Nicuşor Constantinescu, un nou termen la Tribunalul Constanţa. Ce a cerut magistraţilor

ro

21 Jan, 2015 10:49 2046 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a ajuns, cu puţin timp în urmă, la Tribunalul Constanţa. La intrarea în sala de judecată, şeful CJC a refuzat să facă declaraţii, dar le-a spus jurnaliştilor prezenţi: „mai bine vă mutaţi la mine acasă”.

Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu în formă continuată. Mai exact, Nicuşor Constantinescu este acuzat că, în raport de funcţia publică deţinută, nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, „neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii“. Termenul de azi este al 9-lea.

UPDATE, ora 11.45

Nicuşor Constantinescu a ieşit din sala de judecată. Preşedintele CJC a cerut revocarea controlului judicair.  Dosarul de fond se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 11 februarie.

UPDATE, ora 12.25

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu a declarat, la ieşirea din sala de judecată că a cerut ridicarea controlului judiciar.
 
„Am cerut ridicarea controlului judiciar definitiv pentru că nu mai sunt motive care să justifice prezentarea în fiecare zi din săptămână, aşa cum a fost stabilit. Cu speţa de astăzi am explicat că există hotărârile de Consiliu Judeţean sunt supuse controlului de contecios şi administrativ, prin care orice cetăţean român, prefect, pot ataca hotărârile şi le pot anula. Din păcate, văd că sunt supus controlului judiciar, care înseamnă activităţi penale. Aici este absurdul prin care trec. Am spus astăzi că se confundă conteciosul-administratriv cu penalul.”, a declarat preşedintele CJC la ieşirea din sala de judecată.

Totodată, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat la ieşirea din sala de judecată că a cerut revocarea controlului judiciar.
 
 „Am formulat o contestaţie. Din punctul nostru de vedere, am solicitat să nu se mai menţină această măsură a controlului judiciar”, a declarat avocatul lui Nicuşor Constantinescu. Acesta a completat că a solicitat în subsidiar să i se permită lui Nicuşor Constantinescu să poată lua legătura cu angajaţii CJC.
 
„Este o limitare a atribuţiilor.”, a mai completat Marius Mocanu.

Citeşte şi Un nou atac al lui Nicuşor Constantinescu la adresa procurorului Bodean: „Să-l ferească Dumnezeu să se întâlnească cu denunţătorul în Cer”


Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stamate 21 Jan, 2015 13:12 un circ inimaginabil...De ce nu-i intreaba nimeni de unde au atitia bani?