Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE.O veste bună pentru românii cu credite în franci Darius Vâlcov spune că există deja o soluție pentru această problemă

ro

16 Jan, 2015 10:16 2830 Marime text
 
Cotaţiile euro/franc pe piaţa interbancară indică o nouă creştere a monedei elveţiene, după ce, joi, a fost eliminat pragul de 1,20 franci pentru un euro.
 
Cotaţiile din piaţa interbancară indică pentru vineri un curs al francului de aproape 4,5 lei, peste referinţă anunţată joi de BNR, după ce aprecierea masivă a francului a dus cursul valutar la peste 5 lei.
 
BNR a cotat joi un franc la 4,3287 lei, în urcare cu aproape 16%, în timp ce euro a urcat la 4,5 lei.

Update ora 12.10

Francul elveţian a egalat euro pe piaţa interbancară! Premierul ar fi cerut BNR să se implice în situaţie, pentru că românii care au credite în franci elveţieni plătesc acum ratele, practic, dublu.

Se studiază chiar posibilitatea ca creditele în franci elveţieni să fie îngheţate, până la găsirea unei soluţii.

Update ora 12.43

După ce Banca Centrală a Elveţiei a renunţat la pragul minim de 1,2 franci pe euro, timp de mai multe zeci de minute, Bancpost a vândut francul elveţian şi cu 6,5 lei. În România, peste 150.000 de oameni au credite în franci elveţieni. 
 
Analiştii economici consideră că ar fi fost de datoria Băncii Naţionale să-i avertizeze pe cei care au luat credite în moneda elveţiană în 2007 de pericolul la care se expun.

UPDATE, ora 18.31

Una dintre băncile din România care au acordat cele mai multe credite în franci elveţieni a decis să reducă rata clienţilor. Este vorba de OTP Bank care va micşora cu 1,5 puncte procentuale marjele de dobândă ale clienţilor cu credite în franci elveţieni.
 
UPDATE, ora 20.46

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, s-a întâlnit la ora 18:30 la sediul băncii centrale cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre situaţia creată de creşterea bruscă a francului elveţian în raport cu leul.

Vâlcov a precizat că există deja o soluţie pentru o astfel de problemă, dar că vor fi găsite şi alte soluţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii