Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Bolboşanu Constantin, adjunct la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, este urmărit penal

ro

09 Nov, 2015 18:37 2306 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față BOLBOŞANU CONSTANTIN, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în prezent director adjunct al aceleiași structuri, cu privire la săvârşirea infracțiunii luare de mită.
„În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:
Suspectul Bolboşanu Constantin, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu la structura menționată, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat.
În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat  mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofiţer şi familia acestuia.
Protecţia promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.
Suspectului Bolboşanu Constantin i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

UPDATE, ora 22.33:

Constantin Bolboşanu a fost adus cu mandat la sediul DNA pentru audieri după ce procurorii au efectuat percheziţii la locuinţa sa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii