Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Este vizat şi şantierul Daewoo Mangalia Percheziţii domiciliare în Constanţa, Bucureşti şi în alte zece judeţe

ro

10 Dec, 2014 08:38 3453 Marime text
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului curent.

În cursul zilei de astăzi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 48 locații situate în municipiul București și județele: Constanța, Timiș, Cluj, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Arad, Suceava, Galați şi Iași, din care 20 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE ora 10.41

Nouă depouri ale CFR Călători ar fi încheiat în mod fraudulos contracte de furnizare de produse, în valoare totală de peste 170.000 de lei, cu firma Ecomet West SRL, controlată de un apropiat al președintelui Consiliului Județean (CJ) Timiș, Titu Bojin, conform unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Contractele, cu valori de până la 25.000 de lei, au fost încheiate în vara anului 2014 între depourile din București, Arad, Timișoara, Brașov, Sibiu, Galați, Cluj, Iași, Suceava și Ploiești și societatea comercială controlată de George Didilă. Cel care i-a determinat pe șefii depourilor să-și încalce atribuțiile de serviciu și să atribuie contractele ilegal, prin fraudarea procedurilor de achiziție, este Teodor Alexandru Gavriș, director în cadrul CFR Călători. El este suspectat și de faptul că a făcut demersuri pentru alocarea către subunitățile din teritoriu a fondurilor necesare achitării contractelor, deși cunoștea faptul că prețurile erau supraevaluate.

Societatea Ecomet West SRL ar fi beneficiat și de mai multe contracte de achiziții publice încheiate cu primării și alte instituții publice din județul Timiș, în urma presiunilor exercitate de președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

UPDATE 14.50

In cauza ar fi fost vizat si santierul Daewoo Mangalia. Mai mult decat atat, in dosar ar aparea si numele vicepreşedintelui santierului, Paul Ilicenco.

Citeste si
Vicepreşedintele Daewoo Mangalia săltat de DNA în dosarul Baronului din Banat


Vom reveni cu amănunte!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii