Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 AEP a repartizat preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Constanţa (galerie foto)

ro

24 May, 2016 15:15 2085 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunța că, în zilele de 23, 24 și 25 mai, vor avea loc tragerile la sorți computerizate prin care se vor desemna președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.
 
Acestea fiind zise, menţionăm că, în aceste momente, are loc tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din judeţul Constanta, în sala Remus Opreanu a Consiliului Judeţean Constanţa.
  
Din comisie fac parte subprefecţii Ersun Anefi şi Levent Accoium, prefectul Adrian Nicolaescu, Andrei Mihalache, reprezentant AEP.
 
„Prima oară vor fi repartizaţi presedinţii şi juriştii pe secţii de votare", a spus Mihalache.

UPDATE 1, ora 15.20

De asemenea, menţionăm că în sală sunt prezenţi şi experţi electorali care urmează a fi selectaţi şi repartizaţi printr-o aplicaţie informatică. Există mai multe criterii de repartizare. Pentru început, sunt repartizaţi preşedinţii, apoi locţiitori. Prioritate au juriştii, urmează cei cu studii superioare, ultimii fiind cei cu studii generale. Un alt criteriu important este cât de aproape locuiesc aceştia de secţiile de votare.

Menţionăm că 1.400 de persoane s-au inscris în corpul corpul experţilor electorali, dintre aceştia se repartizează acum. În judeţul Constanţa există 554 de secţii de votare.

Următorul pas pentru cei selectaţi este că trebuie să completeze procesele verbale, care li se vor înmâna în minutele următoare.

Mihalache îi ameninţă cu sancţiuni pe cei care fac parte din birourile de circumscripţie şi se regăsesc şi în corpul experţilor electorali selectaţi de AEP. Conform legii, aceştia pot primi amenzi cuprinse între 4.500 şi 10.000 de lei. Cei care se află într-o astfel de situaţie trebuiau să depună o cerere de retragere cu 15 zile înainte de această procedură de extragere computerizată.
 
De asemenea, reprezentantul AEP mai spune că se va organiza o procedură de înlocuire, tot computerizată, a experţilor electorali aflaţi într-o astfel de situaţie.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii