Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Accident aviatic în județul Suceava. Două avioane s-au ciocnit în zbor și s-au prăbușit. Unul dintre piloți, decedat (galerie foto + video)

ro

04 Aug, 2018 12:00 4099 Marime text
Un grav accident aviatic a avut loc astăzi în județul Suceava, în zona Frătăuții Vechi în timpul unor zborori de antrenament. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată a declarat pentru ZIUA de Constanța că 2 avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, iar ulterior s-au prăbușit în afara pistei.

Din primele informații cei doi piloți de la manșă au rămas încarcerați, iar unul dintre ei este inconștient. Nu au fost înregistrate alte victime.

”La fața locului acționează o autospecială complexă de stingere și descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj  SAJ” - a mai precizat Alin Găleată. 

UPDATE. 

Accidentul a avut loc în timpul antrenamentelor pentru un miting aviatic programat pentru această după amiază de la ora 16.00. 

Din păcate unul dintre piloți a decedat din cauza leziunilor suferite. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava împreună cu Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare”.
 

”Adrenalina celei de-a VII-a ediţii a mitingului aerian va fi asigurată de profesionişti din elita Aeroclubului României, cu formaţia Hawks of Romania, Iacării Acrobaţi şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o legendă a acrobaţiilor aeriene şi multiplu campion mondial. Alături de aceştia vor participa şi piloţii Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi Valer Novac, „tăticul elicopterelor” Ka-26 care va zbura la ”firul ierbii”. Surpriza ediţiei din acest an este Formaţia ASALT, care va oferi un spectacol aviatic de excepţie cu două aeronave de înaltă acrobaţie „Skybolt of Romania” - se arată în mesajul de promovare al mitingului aviatic. 

Sursa foto: ISU Suceava
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii