Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:24 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 - Daniel Perifan şi alte două persoane, reţinute Percheziţii de amploare la Constanţa pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

ro

15 Apr, 2015 07:31 5377 Marime text
 
În această dimineaţă, poliţiştii din Constanța efectuează 11 percheziţii, pe raza judeţelui Constanța, la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, dar şi la 3 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice.
Acestea sunt bănuite că ar fi derulat mai multe achiziții de utilaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de euro.

Cei în cauză vor fi conduși la audieri, urmând a fi luate măsuri legale, spun poliţiştii constănţeni.

UPDATE, ora 15.45
Persoanele vizate de percheziţiile domiciliare de astăzi au fost reţinute de poliţiştii constănţeni pentru 24 de ore. Percheziţii au avut loc astăzi în Constanţa, Mamaia şi în Mihail Kogălniceanu, la proprietăţile a trei persoane bănuite de infracţiui economice. Cei încătuşaţi sunt Daniel Perifan, ginerele lui Costică Zelcă şi fratele lui Mihai Perifan, Nicolae Geambazu şi Began Costel. Cât despre firmele perchziionate, acestea sunt Romfish Marine SRL şi Megasmitis. Cei trei sunt suspectaţi că ar fi derulat, printre altele, mai multe achiziţii de utilaje, producând un prejudiciu de aproape cinci milioane de euro. Cele trei persoane ar fi achiziţionat utilajele accesând fonduri europene, folosindu-se, prin sistemul „suveică“, de firme fantomă.
Citeşte aici la ce concluzie au ajuns poliţiştii: 
 

UPDATE, ora 09.55
Potrivit unor surse judiciare, printre firmele percheziţionate se numără şi o fabrică de panificaţie situată pe Strada Industrială nr.9. Totodată, una din firmele vizate de poiţişti ar fi controlată de Daniel Perifan ginerele lui Costică Zelcă, cunoscutul om de afaceri, recunoscut ca un apropiat al echipei Mazăre-Constantinescu, proprietar al unor hoteluri din Mamaia, dar şi al mai multor imobile din Constanţa. După cum informa cotidianul ZIUA de Constanţa în august 2014, Daniel Perifan este cel care a pus la bătaie spaţiul din bulevardul Tomis nr. 476, noul sediu al Oficiului pentru Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ce are o suprafaţă de 1.413 mp.
Daniel Perifan, figura, anul trecut, ca asociat într-o singură firmă, respectiv SC Romfish Marina SRL, înfiinţată în 2011, cu o cifră de afaceri, raportată la finalul anului 2013, de 347.964 de lei, un profit net zero şi cinci salariaţi. Numele lui Perifan mai este legat şi de alte două firme, după cum arată datele de la Registrul Comerţului, respectiv SC GMD Automobile SRL şi SC Sale & Lease SRL, acestea două fiind însă radiate.
 
„Cât priveşte asocierea cu apropiaţii socrului său, Daniel Perifan nu pare să fie prea încântat de acest aspect. Într-o discuţie pe care a avut-o ieri cu fotoreporterul nostru, la noul sediu al Registrului Comerţului, Perifan a afirmat că citeşte cotidianul ZIUA de Constanţa, lăsând totodată să se înţeleagă faptul că el se dezice de echipa Mazăre, nefăcându-i plăcere să fie asociat cu aceasta“, relata, în august 2014, cotidianul ZIUA de Constanţa.

Daniel Perifan este fratele lui Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC), arestat preventiv, pentru dare de mită. Mihai Perifan este încarcerat după după ce ar fi încercat să îl ajute pe fratele său să scape de acuzaţiile de evaziune fiscală. Percheziţiile de astăzi ar putea avea legătură tocmai cu acest caz.

Despre cazul fratelui său puteţi citi mai multe pe ZIUA de Constanţa:  


UPDATE ora 09.20
Potrivit unor surse judiciare, persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi achiziționat mai multe echipamente de panificație prin intermediul unor firme fantomă. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii