Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:20 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre cei mai cunoscuţi lichidatori judiciari din Constanţa Gheorghe Sorin Predescu a fost condamnat la închisoare cu executare

ro

09 Apr, 2014 13:36 1867 Marime text
Gheorghe Sorin Predescu, lichidator judiciar, asociat coordonator al Global Insolvency SPRL, practician în insolvenţă, a fost condamnat la închisoare cu executare. Azi, judecătorul Damian Mitea, din cadrul Curţii de Apel Constanţa l-a condamnat pe bărbat la 3,2 ani de închisoare pentru luare de mită. Judecată în aceeaşi cauză, Larisa Purcărea, avocat în cadrul Baroului Constanţa, suspectată de complicitate la infracţiunea de luare de mită, a luat 1,2 de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Pe data de 2 august 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Predescu şi a Cristinei Larisa Purcărea, avocat în cadrul Baroului Constanța, în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 9 iulie 2013, inculpatul Predescu Gheorghe Sorin, lichidator judiciar, asociat coordonator al GLOBAL INSOLVENCY SPRL, a pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediul inculpatei Purcărea Cristina Larisa, suma de 10.000 de euro cu titlu de mită, în scopul de a autoriza încheierea unui contract de asociere în participațiune între firma reprezentată de persoana denunțătoare și o altă societate comercială, reprezentată de inculpata Purcărea Cristina Larisa. SC GOLBAL INSOLVENCY SPRL Constanța, în care inculpatul Predescu Gheorghe Sorin are calitatea de asociat coordonator, este societatea desemnată de instanța de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenței și reprezentate de persoana denunțătoare, astfel că inculpatul a pretins suma de 10.000 euro și pentru a susține oportunitatea încheierii contractului de asociere în fața Comitetului Creditorilor firmei aflate în insolvență. La data de 16 iulie 2013, inculpata Purcărea Cristina Larisa a primit de la persoana denunțătoare suma de bani pretinsă de Predescu Gheorghe Sorin iar la data de 18 iulie 2013, Purcărea Cristina Larisa i-a remis efectiv lui Predescu Gheorghe Sorin suma de 10.000 euro și, cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. (comunicatul nr. 683/VIII/3 din 18 iulie 2013). La data de 19 iulie 2013, Curtea de Apel Constanța a admis propunerea procurorilor anticorupție și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Predescu Gheorghe Sorin pe un termen de 29 de zile. Față de învinuita Purcărea Cristina Larisa, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.G.A. Constanța și al ofițerilor specializați din cadrul D.I.P.I. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii