Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNJR nu este de acord cu bugetul propus de Guvern la Justiţie

ro

11 Dec, 2015 16:24 1457 Marime text

 

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) cere Parlamentului să corecteze bugetul propus de Guvern pentru Ministerul Justiției (MJ) și să aloce suma pentru investițiile necesare în sistemul judiciar, atrăgând atenția că altfel se va produce un regres în Justiție.

Cei de la UNJR au remis presei un comunicat în care atrag atenţia că, în asemenea condiții, reforme esențiale din Justiție prevăzute de noua legislație nu se vor putea implementa din lipsă acută de dotări, spații și personal auxiliar.

"Reducerea bugetului MJ vine în contradicție cu hotărârea Guvernului luată încă dinainte de adoptarea noilor coduri, când și-a asumat obligația de a efectua investiții substanțiale, atât în ceea ce privește resursele umane, cât și dotările instanțelor, pentru a se putea implementa noile reforme din domeniul Justiției", se arată într-un comunicat al Uniunii magistraţilor.

​Ca atare, UNJR califică drept „inacceptabile condițiile vădit improprii în care unele instanțe sunt obligate să-și desfășoare activitatea".

"Insuficiența numărului de săli de judecată și de birouri, infrastructura tehnică și materială depășită, inexistența unei platforme care să permită publicarea tuturor hotărârilor judecătorești, lipsa accesului la bazele naționale și internaționale de date ș.a. sunt probleme frecvent invocate de către judecători, care însă nu au primit niciun răspuns până în momentul de față. UNJR subliniază încă o dată că reforma Justiției nu se poate rezuma la adoptarea unui nou cadru legislativ, la rapoarte care nu cunosc în profunzime situația reală din instanțe și la acțiuni pur declarative. În lipsa unor măsuri concrete care să le permită judecătorilor să se documenteze în mod real și temeinic cu privire la fiecare cauză, să acorde timpul necesar studierii dosarului și redactării hotărârii și să ofere părților posibilitatea de a cunoaște practica instanțelor în anumite materii și de a-și susține cauza în condiții optime, nu se poate vorbi despre reforma sistemului de Justiție în România", se arată în comunicatul respectiv.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii