Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universităţile vor fi cele care vor acorda şi vor retrage titlurile de doctor

ro

14 Feb, 2016 13:56 987 Marime text
 
Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe, că acordarea și retragerea titlurilor de doctor vor fi în atribuția instituției organizatoare, adică a universităților și a Academiei Române.

„Mecanismul propus este natural: cine organizează studiile doctorale își asumă responsabilitatea privind calitatea și integritatea și ia decizia de acordare a titlului. Nu eram acum, aici, dacă acest lucru era clar!", a declarat Adrian Curaj.

 
Conform ministrului, Consilul National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi instanța de apel la deciziile universităților privind doctoratele.
 

„CNATDCU verifică procedura și se asigură de calitatea procesului de acordare a titlului. Pentru toate situațiile, nepunerea în aplicare a deciziilor CNATDCU de către instituția organizatoare de studii universitare de doctorat, atrage suspendarea școlii doctorale. Modificările propuse creează condițiile necesare pentru a permite recredibilizarea școlilor doctorale, dacă și acolo unde este cazul, întărirea integrității academice și, recăpatarea sau, după caz, consolidarea prestigiului universităţilor din România. Miza este mare, consolidarea autonomiei universităților și creșterea responsabilității publice a acestora", a explicat demnitarul.

 

De asemenea, ministrul a anunțat că toate școlile doctorale vor trece în perioada imediat următoare printr-un proces de evaluare internațională.



sursa foto
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii