Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius, gazda sesiunii de toamnă a proiectului Academica BNR

ro

24 Jul, 2012 19:30 896 Marime text

Pornind de la succesul înregistrat de forumul-dezbatere organizat în 2011, în formatul unei şcoli de vară, la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Ovidius" din Constanța, Banca Naţională a României lansează Academica BNR - cel mai nou proiect din seria proiectelor educaţionale dezvoltate începând cu anul 2009.

Dedicat profesorilor şi cercetătorilor, noul program vizează extinderea ariei de activităţi la nivelul formatorilor, recunoscând astfel importanţa crucială a acestora în modelarea viitorilor specialişti în economie. Parteneriatul dintre BNR şi marile universităţi din România va beneficia de valoroasa implicare a Academiei Române, dar şi a altor instituţii importante din domeniul financiar - bancar românesc. Atragerea acestor parteneri într-un efort comun de creştere a nivelului de cultură financiară în România este menită, în opinia băncii centrale, să asigure formarea - într-un ritm mai rapid şi în mod sustenabil - a competenţelor autentice de care are nevoie economia românească.

Proiectul Academica BNR va dezvolta activităţi de tipul sesiunilor de lucru interactive, organizate de două ori pe an, cât şi sesiuni virtuale de discuţii, facilitate de un forum online dedicat acestora.

„Sprența noastră este ca aceste întâlniri să ducă la consolidarea triadei Academia Română - Banca Națională a României - Universitate", arată guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur ISĂRESCU, într-o scrisoare trimisă conducerii Universității „Ovidius" din Constanța.

Astfel, Universitatea „Ovidius" din Constanța are onoarea de a fi gazda sesiunii de toamnă a proiectului Academica BNR, care va avea loc în perioada 31 august - 3 septembrie 2012.

„Suntem gazdele unui proiect de mare anvergură, ce reuneşte sub cupola sa specialişti de marcă din domeniul bancar, membrii ai Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, cadre universitare didactice de prestigiu, cercetători în domeniul economic, studenţi economişti. Semnificația evenimentului este una deosebită pentru învățământul superior, aflat într-o amplă reformă de modernizare, caracterizat de strânse legături de colaborare cu agenții economici și mediul de afaceri, alături de o permanentă preocupare în sfera rezolvării problemelor actuale ale economiei autohtone. Totodată, prin acest proiect aducem la început de an universitar noi subiecte şi noi abordări a unor problematici predate în cadrul unor discipline importante de economie", a precizat rectorul Universității „Ovidius", prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius EPURE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii