Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius“ din Constanța Sorin Rugină, al doilea cel mai bine plătit rector din România (document)

ro

18 Sep, 2016 12:48 6400 Marime text
Portalul de recrutare online ejobs.ro a publicat un clasament al celor mai bine plătiți rectori universitari din România, întocmit de Career Center. Topul cuprinde cele mai importante instituții de învățământ superior de stat din țara noastră, iar Constanța ocupă un loc de cinste!
 
Nu trebuie să parcurgem prea mult din text pentru a vedea că pe locul secund îl regăsim deja pe prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius“ din Constanța, care la începutul anului universitar 2015/2016 avea 140 de programe de studii de licență, masterat și doctorat.
 
Prof. univ. dr. Sorin Rugină, în vârstă de 65 de ani, a încasat venituri totale de peste 9.100 de euro lunar (declarația sa de avere nu menționează dacă este vorba de sume brute sau nete) în 2015.
 
El a primit venituri din două salarii anuale, unul (circa 175.000 de lei, echivalentul a peste 39.000 de euro) încasat în postura de rector al universității Ovidius, iar cel de-al doilea (peste 45.000 de lei) pentru funcția de șef de secție al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța.
 
Totodată, Rugină a încasat aproape 270.000 de lei (60.700 de euro) din partea mai multor companii farmaceutice (declarația de avere nu oferă numele companiilor farmaceutice), pentru diverse studii clinice și conferințe în care a fost implicat.
 
Rectorul Universității „Ovidius“ a fost surclasat doar de rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, care în 2015 a realizat venituri de aproape 10.000 de euro, lunar.
 
Pe locul trei în top se află rectorul Universității „Babeș Bolay“ din Cluj Napoca.
 
Clasamentul a fost elaborat bazat pe declarațiile de avere ale conducătorilor de universități și poate fi consultat pe ejobs.ro

În secțiunea Documente a acestui material puteți consulta declarația publică de avere a rectorului Sorin Rugină. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii