Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius a creat un program dedicat studenţilor

ro

02 Jun, 2014 13:51 2127 Marime text
Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică şi Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa vor lua parte la un program de îmbunătăţire a procesului de inserţie pe piaţa muncii. Programele de studii de licenţă în domeniul Informatică (IT&C)şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „OVIDIUS” din Constanţa sunt create ca răspuns la cerinţele mediului economic actual. În acest sens, au fost reealizate acorduri de colaborare/parteneriat cu renumite firme multinaţionale precum Oracle sau IBM, acestea fiind foarte benefice pentru formarea profesională a studenţilor, la frontierele ştiinţei şi tehnologiei contemporane. Implicarea studenţilor în acest proiect are ca scop dezvoltarea şi perfecţionarea profesională a acestora în domeniul lor de specializare şi asigurarea pregătirii lor temeinice ca viitori specialişti.
Obiectivele multiple ale acestui proiect se referă la:
- Facilitarea şi îmbunătăţirea procesului complex de tranziţie de la educaţia teoretică universitară la viaţa activă reală;
- Dezvoltarea şi furnizarea de programe integrate de orientare şi consiliere profesională pentru un număr de 200 de studenţi înmatriculaţi în învăţământul superior tehnic (IT&C) şi economic;
- Dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru un număr de 100 de studenţi înmatriculaţi în învăţământul superior tehnic (IT&C) şi economic, prin asigurarea condiţiilor şi mijloacelor necesare de dobândire a competenţelor profesionale planificate în perioada de practică.
- Organizarea şi monitorizarea unor stagii de practică evaluate în organizaţii / instituţii/ întreprinderi/ companii importante.
Proiectul este coordonat şi supervizat de experţi pe termen lung, cadre didactice ale Facultăţii de Matematică şi Informatică şi Facultăţii de Ştiinţe Economice din Universitatea „OVIDIUS” din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii