Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea din Amsterdam, noul partener al Fundatiei Baylor Marea Neagră

ro

31 Mar, 2014 19:18 2034 Marime text
Specialisti din cadrul unei universitati europene de prestigiu vor lucra de anul acesta impreuna cu membrii echipei Baylor la proiecte de amploare care au drept scop imbunatatirea starii de sanatate a beneficiarilor fundatiei. In acest sens Fundatia Baylor Marea Neagra a incheiat un parteneriat cu Scoala de Cercetare a Comunicarii din Amsterdam (ASCoR), Departamentul de Comunicare, Facultatea de Stiinţe Sociale si Comportamentale din cadrul Universitatii din Amsterdam. ASCoR este cel mai mare institut de cercetare de profil din Europa si printre cele mai mari din intreaga lume.

Scopul colaborarii este dezvoltarea de interventii comportamentale in concordanta cu ultimele progrese teoretice si metodologice din domeniul sanatatii si aderentei. Din partea ASCoR va lucra Alexandra Dima, doctor in psihologie, cercetator si partener de lunga durata al Centrului de Excelenta Clinica Baylor si Annemiek Linn, conferentiar universitar in cadrul universitatii, cu o vasta experienta in personalizarea tratamentului si identificarea modalitatilor de depasire a barierelor intampinate de pacienti in respectarea medicatiei. Membrii echipei Baylor implicati in proiecte vor fi medici, psihologi clinicieni, asistenti medicali si sociali. Experienta lor include practica clinica, participarea la dezvoltarea de proiecte, suport in aderenta si educarea cadrelor medicale.

Primul dintre proiectele pe care Fundatia Baylor isi propune sa le realizeze in parteneriat cu ASCoR este „Dezvoltarea unui manual stiintific de sustinere a aderentei la terapia antiretrovirala”, care va combina experienta clinica a psihologilor de profil din Romania, cu noile idei teroretice si metodologice aparute in cercetare despre aderenta la tratamentul HIV, astfel dand nastere unei baze solide pentru realizarea de interventii specializate pentru persoanele care traiesc cu HIV in Romania.

Proiectul, cu o valoare totala de 35.508 Euro, este realizat cu sprijinul financiar al companiei Janssen Romania, compania farmaceutica a Johnson & Johnson, care acopera 56% din costul total.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii