Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitățile 3 și 4 ale CNE Cernavodă, obiective investiţionale necesare pentru sectorul energetic românesc

ro

06 Dec, 2014 09:05 1703 Marime text
Departamentul pentru Energie a lansat seara trecută, în dezbatere publică,  Strategia Energetică Națională (SEN). Conform raportului, investițiile necesare în sectorul energetic românesc pentru perioada 2015-2035 se cifrează la aproximativ 100 miliarde de euro, relatează Agerpres.

Potrivit documentului, în mod specific, sunt considerate obiective investiționale necesare sau strategice dezvoltarea Unităților 3 și 4 ale CNE Cernavodă (în prezent în stadiul negocierilor pentru participare China General Nuclear Power Corporation), dezvoltarea centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompaj Tarnița — Lapuștești, dezvoltarea infrastructurii smart metering și smart grid, respectiv dezvoltarea sau extinderea capacităților de interconexiune și facilitarea exportului/importului pentru exploatarea avantajului prețurilor mai mari ale energiei electrice de pe alte piețe.

În plus, se are în vedere exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră, investițiile realizate în vederea conformării la cerințele de mediu ale Uniunii Europene /UE/ și modernizarea centralelor pe cărbune.

Consultare publică este deschisă până la data de 10 ianuarie 2015, termenul pentru finalizarea revizuirii strategiei energetice a României fiind luna mai 2015, informează Agerpres.

În prezent, România are o strategie energetică națională, adoptată în 2007, și care este valabilă până în anul 2020.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii