Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 de la CNE Cernavodă a fost deconectată, pentru a treia oară în acest an

ro

10 Jun, 2015 09:01 1602 Marime text
 
Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. (SNN) anunţă că Unitatea 1 a Centralei NuclearElectrice de la Cernavodă a fost deconectată, în această dimineaţă, în mod controlat de la Sistemul Energetic Naţional pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unor defecţiuni punctuale în partea de evacuare a puterii electrice.
Această intervenţie se va efectua cu reactorul la putere şi nu va afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător. Reconectarea la Sistemul Energetic Naţional a Unităţii 1 a CNE Cernavodă se va realiza după finalizarea lucrărilor de remediere şi efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei.
Aceasta este cea de-a treia oprire a Unităţii 1 în 2015. Reactorul a mai fost oprit la 6 aprilie, pentru repararea unui sistem auxiliar din partea clasică a centralei, şi la 27 martie, pentru executarea unor lucrări punctuale de întreţinere preventivă la sistemele aferente părţii clasice a centralei.
Centrala din Cernavodă are în funcţiune două reactoare nucleare, care acoperă circa 18% din necesarul anual de energie electrică la nivel naţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii