Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă a fost repornită

ro

09 Apr, 2015 08:50 1639 Marime text
 
Societatea Nationala Nuclearelectrica SA („SNN”) informeaza ca Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 8 aprilie.
 
Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Național în seară zilei de 6 aprilie pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unui sistem auxiliar aferent părții clasice a centralei.
  
Realizarea lucrărilor și a testelor de verificare aferente, precum și reconectarea la Sistemul Energetic Național s-au desfășurat respectând procedurile centralei  și normele de protecție și securitate, fără niciun impact advers asupra populației, personalului, instalațiilor și mediului înconjurător.
 
 Opririle neplanificate reprezintă acțiuni de oprire controlată a centralei pentru efectuarea unor lucrări punctuale de remediere la unele echipamente, acțiuni adiționale programului anual de mentenanța corectivă din cadrul opririlor planificate, a căror realizare necesită, conform procedurilor de securitate nucleară, oprirea unităților. Opririle punctuale de remediere/mentenanța sunt incluse în bugetul anual, iar în cazul CNE Cernavodă acestea sunt de trei ori sub media actuală din industria nucleară. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii