Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:04 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unelte de pescuit interzise de lege confiscate

ro

20 Mar, 2012 16:44 760 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat 12 cetăţeni români care pescuiau din cinci ambarcaţiuni cu 52  unelte de pescuit interzise de lege.
 
În plasele braconierilor a fost descoperită şi cantitatea de aproximativ 63 kilograme de peşte proaspăt din diferite specii.
Poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni în data de 19.03.2012, în zona de competenţă a Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din Cernavodă, Tulcea, Chilia şi Pardina, ocazie cu care au despistat mai mulţi cetăţeni români care pescuiau cu unelte interzise de lege. Astfel, pe fluviul Dunărea, în dreptul localităţilor Cernavodă şi Hârşova, au fost depistaţi V.M. de 44 ani, T.C. de 63 ani, F.I. de 32 ani şi T.M. de 31 ani care pescuiau din două bărci tip lotcă cu ajutorul a 8 plase monofilament din nylon şi aţă în lungime de aproximativ 415 metri. Pe malul Dunării au fost identificaţi S.A. de 35 ani şi S.M. de 18 ani, care transportau mai mulţi saci din rafie care erau încărcaţi cu 24 plase monofilament în lungime de aproximativ 750 metri şi 35 kilograme de peşte. Pe braţul Chilia au fost surprinşi în flagrant I.M. de 32 ani, B.I. de 30 ani şi F.B. de 23 ani, care se aflau într-o barcă din fibră de sticlă cu motor, având asupra lor 15 unelte de pescuit tip vintire. Pe acelaşi braţ al Dunării au fost identificaţi în două ambarcaţiuni tip lotcă S.P. care deţinea 3 setci tip avă în lungime de aproximativ 90 metri, precum şi 15 kilograme de peşte şi Z.D. de 61 ani cu 2 plase monofilament în lungime de 68 metri. Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunile au fost ridicate în vederea confiscării. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producere, import, comercializare, deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
  

Ti-a placut articolul?

Comentarii