Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde ne plătim ratele la credit şi facturile în concediu pe litoral

ro

14 Aug, 2013 18:15 1066 Marime text
Dacă ai plecat pe litoral şi ai de achitat rate la credit sau anumite facturi la utilităţi, cel mai bine ar fi să ai internet banking, să scapi de orice grijă, întrucât multe bănci importante au o prezenţă modestă în staţiuni. În plus, dacă ai nevoie de cash, ar fi bine să ştii din ce locuri poţi retrage bani.

Pentru cei plecaţi pe litoral care încă nu au încheiat contracte de direct debit (plăţi directe) pentru plata facturilor la utilităţi/telefonie şi chiar pentru plata ratelor de credit sau care nu au încă internet banking, e bine de ştiut că aceste operaţiuni se pot efectua cel mai uşor în Constanţa şi Mangalia, adică la capetele litoralului.

În rest, în staţiunile dintre cele două oraşe prezenţa agenţiilor şi ATM-urilor diferă de la o bancă la alta, unele bănci lipsind cu desăvârşire din multe staţiuni.

De exemplu, BCR cea mai mare bancă din sistem, are o singuă sucursală­ în staţiunile intermediare, fiind prezentă cu 17 sucursale în Constanţa, 2 în Mangalia şi una în Năvodari. La capitolul ATM-uri, pe lângă cele trei localităţi de mai sus, BCR are prezenţă în Costineşti, Eforie Nord, Neptun şi Agigea. De asemenea, BCR are 13 Terminale de Plăţi Automate în Constanţa, Mangalia şi Năvodari.

BRD, a doua cea mai mare bancă din sistem, se poate bucura de o prezenţă relativ bună în staţiunile intermediare de pe litoral. Astfel, BRD are câte o agenţie în Costineşti, Eforie Nord şi Năvodari, pe lângă alte 20 în Constanţa şi 2 în Mangalia. La capitolul ATM-uri, pe lângă cele din agenţiile de mai sus, BRD este prezentă cu ATM-uri externe în Vama Veche, Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, Jupiter, Năvodari, Neptun, Olimp, Venus, Techirghiol, Constanţa şi Mangalia.

Sursa: Capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii