Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde este lege există și tocmeală! Șezlongurile au invadat din nou plajele din Eforie Nord și Mamaia (galerie foto)

ro

08 Jun, 2016 20:34 13037 Marime text

În urma lucrărilor de lărgire a plajelor de pe litoralul românesc, teritoriul României este cu 33 de hectare mai mare. Însă acest proiect realizat prin fonduri europene vine și cu câte amendamente. Astfel, Comisia Europeană a impus ca pe parcursul a cinci ani aceste plaje lărgite să poată fi folosite gratuit de turişti ele nemaiputând fi închiriate persoanelor care dețin afaceri. Dar cum în România una se spune și alta se face, situația nu stă la fel ca și pe hârtie.
 
Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanța ne-a contactat și precizează că în Eforie Nord situația nu este nici pe departe ca cea prezentată nu de foarte mult timp de către specialiști. De exemplu Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer spunea că „trebuie găsită o soluție să vedem cum se vor da operatorilor economici”, șezlongurile nu vor putea fi așezate decât în sectorul de plajă concesionat.
 
„O problemă sesizată plimbându-mă pe faleza din Eforie Nord: pe plaja nouă din această localitate sunt amplasate sute de șezlonguri în zona de plajă nou înființată. Așa cum puteți vedea, din zona Portului Belona și până la Acapulco (aceasta fiind zona unde m-am plimbat) șezlongurile se află pe malul apei. Anii trecuți în unele zone din Eforie Nord erau trei rânduri de șezlonguri iar turiștii nu se mai puteau deplasa pe plajă pentru că aceea era toată plaja, deci spre faleza”, a precizat cititorul.
 
Această situație este întâlnită și în staţiunea Mamaia, acolo unde au început să apară beach–baruri şi şezlonguri, pe noile suprafeţe de plajă. Mai mult de atât sunt amplasate și panouri care interzic turișilor să pună cearșafuri în fața șezlongurilor.
 
Purtătorul de cuvânt al Apelor Române – Dobrogea Litoral, Marieta Iorga, a declarat acum căteva zile pentru Radio Constanța, că „în ce privește plajele noi, se fac discuții la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Mediului și Comisiei Europene. În momentul de față nu avem un răspuns oficial. Inspectorii noștri fac controale zi de zi și se iau măsuri. Până nu am coordonatele, vecinii, nu pot să spun că cineva a ocupat sau nu ilegal un sector de plajă.”
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pantrjel petrica 09 Jun, 2016 00:07 Cei de la apele romane ar trebui ridicati in corpore si bagati in puscarie fara nici-o intarziere, iar Romania ar trebui sanctionata drastic pentru faptul ca nu respecta termenii contractuali privind acordarea banilor necesari realizarii largirii plajelor . Cat despre aiurelile debitate de purtatorul de cuvant am apelor romane, nu sunt altceva decat o insulta a bunului simt si o dovada clara de nerespectare a legilor in vigoare. Ce masuratori si ce vecini aiureaza cucoana aia, cand exista proiecte si ridicari topometrice care stabilesc clar linia vechii plaje . Astia de la apele romane ori sunt prosti de put, ori ne cred pe noi fraieri sa inghitim jigodenia si tupeul lor. Unde dracu e DNA-ul ala care vad ca se ocupa numai de cine e dat pe lista nu de cine incalca legea in mod vizibil.