Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:07 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update Unde au fost inundaţii în judeţul Constanţa

ro

30 Jun, 2013 13:39 1529 Marime text
În urma activării Comandamentului pentru situaţii de urgenţă de la nivelul SC RAJA SA, pentru a preîntâmpina problemele ce pot să apară din cauza ploilor torenţiale şi a sistemului de canalizare subdimensionat din anumite zone, echipele de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare sunt pe teren incă de dimineaţă de la ora 08.00, în special în zonele Dacia, Ahile Mihail, Delfinariu şi cartierul Coiciu.

În ultima oră, din cauza ploilor torenţiale, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 6 reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal din Constanţa, sesizări provenite de la abonaţii din cartierele: Coiciu - str. Înfrăţirii, Tomis Nord - Str. Horetensiei, Palas - str. Ion Ursu, Faleză Nord - str. Unirii, Poarta 6 - str. Arcaşului şi staţiunea Mamaia - zona Butoaie. Echipele de intervenţie au răspuns la toate aceste solicitări şi toate sunt în curs de rezolvare.

Şi la Cernavodă, unde plouă trorenţial de aproape două ore, din zona centrală a oraşului s-au primit două reclamaţii, iar la ora actuală în zona respectivă se află la intervnţie mai multe echipe de lucrători RAJA cu pompe şi vidanje, pentru a preîntâmpina inundarea zonei.

Facem un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii numărul de telefon 0241.66.44.44.

UPDATE 1:

In ultimele 30 de minute, din Constanţa s-au mai primit 4 reclamatii pentru sistemul de canalizare stradal din zona central a orasului de pe străzile IC Brătescu şi George Enescu şi din cartierul Coiciu de pe străzile Merişor şi Frunzelor.
 
În oraşul Medgidia, din cauza ploilor torenţiale, s-au primit 9 reclamaţii de pe străzile Poporului, Izvorului, Iezerului, Independenţei, Luminii, Fagului şi Răzoare. Echipele de intervenţie se află deja pe teren şi toate reclamaţiile sunt în curs de rezolvare.


Update 2:   În urma ploilor abundente, ce au depăşit cu mult mediile normale de precipitaţii, căzute în ultimele trei ore, mai multe străzi din centrul oraşului Cernavodă au fost inundate. Practic, în această zonă, care este partea cea mai joasă a oraşului s-au strâns apele de pe toate străzile.

Având în vedere situaţia, la faţa locului au mai fost mobilizate încă două motopompe şi două vidanje, pe lângă cele trei utilaje care acţionau deja în zonă. 

Cele mai afectate străzi din Cernavodă sunt Daciei, Anghel Saligny şi Viorelelor.
 
Pentru Constanţa s-au mai primit 3 reclamaţii de pe străzile Pictor Nicolae Grigorescu, Ion Adam şi Zorelelor.
 
O situaţie deosebită este în localitatea Anghel Saligny, unde nivelul apelor a ajuns în unele zone la peste un metru înălţime. SC RAJA SA a trimis în această localitate 2 vidanje şi un excavator pentru degajarea drumului către localitate, drum blocat de aluviunile aduse de ape.

Update 3:

Din primele estimări ale meteorologilor, cantitatea de precipitaţii căzută la Cernavodă în ultimele ore a ajuns la peste 97 l/mp, depăşind cu mult cantitatea medie de precipitaţii pentru luna iunie intreagă, cantitate estimate la 60 l/mp.
 
Şuvoaiele de apă rezultate în urma ploilor torenţiale din cursul acestei zile, au rupt la propriu mai multe străzi din Cernavodă, avariind pe anumite porţiuni şi conductele de canalizare de pe străzile Viorelelor şi Mihai Eminescu. Pe aceste străzi, sunt zone unde viitura a lăsat în urmă gropi cu o adâcime de peste un metru. În zona central a oraşului, pe anumite porţiuni, apa a ajuns la aproximativ 50 cm înălţime. La ora actuală, echipele de intervenţie RAJA împreună cu reprezentanţii Primăriei Cernavodă acţionează cu patru motopompe de capacitate mare şi trei vidanje, dar şi greneratoarele de curent electric, necesare funcţionării acestor aparate pentru asanarea zonei centrale.
 
În oraşul Constanţa, echipele de intervenţie au răspuns la toate solicitările primite, toate fiind rezolvate. La ora actuală, se mai intervine doar în staţiunea Mamaia, zona Butoaie, unde sistemul de preluare a apelor pluviale a refulat din cauza lipsei de energie. Practic, timp de aproape o oră, staţia de pompare ape uzate din zonă nu a funcţionat neavâd curent, iar sistemul de canalizare din zonă nu a mai făcut faţă cantităţilor mari de precipitaţii.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii