Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură a toamnei. Câte grade au fost înregistrate

ro

26 Sep, 2018 10:05 1109 Marime text
Mercurul termometrelor a coborât la Miercurea Ciuc, în noaptea de marţi spre miercuri, până la minus 4 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din judeţ în această toamnă, în timp ce la Odorheiu Secuiesc temperatura a avut cea mai coborâtă valoare înregistrată vreodată în această zi, de minus 3 grade, precizează AGERPRES.

Meteorologul Cristian Grecu, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat pentru AGERPRES că minimele consemnate în noaptea de marţi spre miercuri, în Harghita, au fost de minus 4 grade la Miercurea Ciuc, minus 3 grade la Odorheiu Secuiesc şi de minus 2 grade Celsius la Topliţa şi Joseni.

Datele statistice arată că aceste valori nu sunt neobişnuite pentru această perioadă, la Miercurea Ciuc şi Joseni fiind măsurată temperatura de minus 7 grade Celsius, în 26 septembrie 1992, respectiv 1970.

Cristian Grecu a precizat că este posibil ca la Odorheiu Secuiesc să se fi înregistrat cea mai scăzută valoare a zilei, măsurătorile arătând că în anul 1970 mercurul termometrelor a coborât până la minus 1 grad Celsius, în vreme ce noaptea trecută, în acest municipiu au fost minus 3 grade.

Răcirea bruscă a vremii se datorează pătrunderii unui aer din zona polară, prognozele arătând că în noaptea de miercuri spre joi temperaturile vor scădea şi mai mult.


A fost un aer din zona polară, adus de un ciclon islandez şi răcirea a fost destul de bruscă. În noaptea aceasta nu am avut nebulozitate pe zona respectivă (nr: Harghita) şi au scăzut temperaturile, pentru că aşa se întâmplă când cerul este senin. (...) Nu este ceva deosebit, au mai fost în perioada aceasta pătrunderi de mase cu aer polar. În noaptea aceasta ne aşteptăm la temperaturi mai scăzute ca în noaptea trecută pe depresiunile intramontane şi apoi, treptat, se va încălzi şi vom ajunge la temperaturi normale pentru această perioadă, a declarat meteorologul Cristian Grecu.
 

În judeţul Harghita s-au înregistrat marţi primele ninsori.

La Miercurea Ciuc, Societatea de Gospodărire Comunală a început de două zile furnizarea încălzirii la şcoli şi spitale şi este posibil ca miercuri să fie furnizat agent termic şi apartamentelor racordate la sistemul centralizat.

Sursă foto: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii