Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre cele mai enigmatice cărți din lume va fi reprodusă de o editură din Spania

ro

21 Aug, 2016 18:34 1649 Marime text
Manuscrisul Voynich, tipărit pe un pergament medieval, într-o limbă pe care marii criptografi nu au putut niciodată să o descifreze, va fi reproduse în Spania, informează romaniatv.net.

Sute de cercetători şi-au petrecut viaţa încercând să interpreteze această carte misterioasă - cu pagini de manuscris elegante, ilustraţii de plante stranii şi desene cu femei nud - căreia i-au fost atribuite anumite puteri magice. 

Lucrarea, degradată de timp, nu iese decât foarte rar din seiful bibliotecii Beinecke de la Universitatea Yale din Statele Unite. 

O mică editură din nordul Spaniei, Siloe, a obţinut în sfârşit, după 10 ani de eforturi, autorizaţia de a-l reproduce şi de a difuza manuscrisul în 1.000 de copii.

"Să atingi manuscrisul Voynich înseamnă într-adevăr ceva.  Este o carte înconjurată de o anumită aură, încât să o vezi pentru prima dată, te umple de o emoţie greu de descris” a spus Juan Jose Garcia, directorul editurii Siloe. 

Editura Siloe este specializată în publicarea de facsimile de manuscrise vechi. Suma pentru care a cumpărat dreptul de a reproduce manuscrisul a rămas secretă. 

Editura înregistrează la fiecare reproducere venituri cuprinse între 7.000 şi 8.000 de euro şi a anunţat că mai mult de 300 de cumpărători au rezervat deja câte un exemplar. 


 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii