Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un vaccin pentru Zika va fi testat pe americani anul acesta

ro

18 Feb, 2016 10:49 1635 Marime text
Un grup farmaceutic american, care dezvoltă un vaccin împotriva virusului Zika, a anunțat miercuri că va lansa teste pe oameni înainte de sfârșitul acestui an, dând speranțe împotriva răspândirii epidemiei în cele două Americi, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Jeff Richardson, citat de agenția France Presse. Potrivit grupului farmaceutic, decizia a venit în urma testelor concludente pe animale.
 

"Teste preclinice au arătat că vaccinul sintetic împotriva virusului Zika provoacă răspunsuri durabile și imunizante, demonstrând potențialul (...) de prevenire și tratare a infecțiilor cauzate de acest agent patogen", a indicat compania într-un comunicat.

 
Grupul farmaceutic a testat vaccinul pe șoareci și a obținut un răspuns imun, a precizat purtătorul de cuvânt. Aceasta va începe imediat testele pe maimuțe înainte de a trece la cele pe oameni înainte de sfârșitul anului. Acest ultim pas ar trebui să ducă la introducerea pe piață a vaccinului, a afirmat Inovio menționând că intenționează să ceară autorităților din domeniul sănătății accelerarea dosarului.
 
Vaccinul anti-Zika dezvoltat de grupul farmaceutic este numit "sintetic", adică acesta nu se bazează pe un virus viu, ci pe o parte de ADN al virusului putând fi conservat fără refrigerare timp de mai multe ore.
 
Pe Wall Street, această perspectivă pozitivă a determinat creșterea valorii acțiunilor grupului farmaceutic respectiv încă de la primele tranzacții. Mai mult de o duzină de companii farmaceutice, între care compania franceză Sanofi Pasteur și cea indiană Bharat Biotech, lucrează la un anti-vaccin Zika, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
 
Până acum nu există nici un tratament împotriva acestui virus considerat a fi legat de cazurile de copii născuți cu un cap și un creier anormal de mici (microcefalie) și, de asemenea, de sindromul neurologic Guillain-Barre.
 
OMS se așteaptă la o răspândire "explozivă" a virusului în cele două Americi, cu trei până la patru milioane de cazuri în acest an. În Brazilia, țara cea mai afectată, au fost identificate până acum 1,5 milioane de cazuri.



sursa foto: latintimes.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii