Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tribunal din Croaţia a ordonat arestarea directorului general de al unei companii petroliere cu benzinării şi în Constanţa

ro

28 Sep, 2013 04:29 2401 Marime text
Un tribunal din Zagreb a ordonat arestarea directorului general de la compania petrolieră ungară MOL, Zsolt Hernadi, care este suspectat că l-a mituit pe fostul premier croat Ivo Sanader pentru a obţine controlul la compania petrolieră croată INA, transmite agenţia croată HINA, preluată de economica.net.
Potrivit HINA, tribunalul a cerut arestarea lui Zsolt Hernadi la propunerea departamentul anticorupţie, USKOK. În aceste condiţii, un mandat pentru arestarea lui Hernadi poate fi emis.
HINA a adăugat că procuratura a cerut arestarea lui Hernadi după ce Ungaria a respins, pentru a doua oară, cererea Croaţiei de a-l interoga pe directorul MOL ca suspect în cazul de mită ce priveşte preluarea controlului la INA de către compania MOL.
Grupul Mol este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania deţine, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est. Grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5.800 kilometri în Ungaria.
În România, MOL deţine 138 de benzinării, dintre care două în Constanţa, şi a semnat acorduri de concesiune cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru trei perimetre din vestul României.
Sursa text şi foto: economica.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii