Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tren special de călători va fi pus în circulație în memoria inginerului Anghel Saligny

ro

06 Jun, 2014 17:42 3573 Marime text
În data de 10 iunie 2014 se împlinesc 75 de ani de la inaugurarea Muzeului Căilor Ferate Române. Aniversarea celor peste șapte decenii de existență este marcată de muzeu printr-o serie de manifestări care vor promova importanța căilor ferate de-a lungul istoriei și, implicit, transportul feroviar - mijlocul de transport cel mai ecologic și prietenos cu mediul înconjurător.

Un eveniment important va avea loc în memoria inginerului Anghel Saligny și va fi organizat în data de 13 iunie. În amintirea inginerului Saligny va fi realizat un tren special de călători compus din cea mai modernă locomotivă electrică și cele mai moderne vagoane de călători pe ruta București Nord - Cernavodă Pod - Constanța. Trenul va opri 20 de minute în stația Cernavodă Pod, unde pasagerii vor putea vizita Podul Carol I, proiectat și construit de Anghel Saligny.

De asemenea, între Muzeul CFR din Gara de Nord și gura de metrou Basarab, pe o distanță de 150 de metri, va fi construită o cale ferată îngustă pe care va circula gratuit o mocaniță, în perioada 10 - 15 iunie.

În acelaști timp, va fi garat timp de șase zile în Gara de Nord trenul Călugareni fabricat în 1869, potrivit HotNews.

Fanii trenurilor vechi sunt asteptati în perioada 10-15 iunie, la o plimbare gratuită cu mocănița.

Pasionații de istorie feroviară vor avea șansă să admire în Gara de Nord o expoziție de material rulant de epocă și trenul cu locomotiva cu abur „Călugăreni”, care va gara la linia 14. Trenul, fabricat în anul 1869, va face zilnic, pe toată perioada evenimentului, două trasee dus-întors între Gara de Nord și Gara Regală Băneasa, care anul acesta împlinește 75 de ani de la deschidere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii