Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un taur a fost scăpat dintr-o maşină în faţa unui abator și a pornit în goană pe străzile din Focşani

ro

10 Jul, 2015 13:11 1660 Marime text
Un taur, adus la abator pentru sacrificare, a fost scăpat în momentul în care era scos din maşina proprietarului. Speriat, animalul a luat-o la goană pe străzile municipiului Focşani. Potrivit medicului veterinar Adrian Moscu, animalul, care cântărea aproximativ 400 de kilograme, "a scăpat în momentul în care era manevrat de către proprietar şi de către angajaţii abatorului pentru a fi dus în abator. Fiind speriat, angajaţii abatorului nu l-au mai putut controla şi l-au scăpat. S-a sunat apoi la 112 şi am pornit în căutarea lui, pentru a-l tranchiliza şi a-l duce în abator". Moscu spune că animalul a fost găsit după câteva zeci de minute de la primirea apelului la 112 în zona Spitalului Judeţean "Sfîntul Pantelimon" din Focşani, la peste un kilometru de locul în care a scăpat.
Martorii sustin că la un moment dat în spatele animalului care mergea pe şosea se formase o coloană de maşini. A mers circa jumătate din traseul parcurs în libertate pe şoseaua de centură a Focşaniului, până a ajuns în apropierea Spitalului Judeţean.
Medicul veterinar a adăugat că animalul a fost tranchilizat, conform procedurilor în vigoare. Potrivit medicului, operatiunea a decurs fără incidente. Animalul a fost transportat la abator, unde urmează să fie sacrificat.
Incidentul s-a petrecut la o zi după ce un alt taur a alergat liber pe câmpul ce leagă localitatea Mândreşti de Focşani. Un medic veterinar şi angajaţii DSV însoţiţi de jandarmi au reuşit să imobilizeze taurul aflat în apropierea oraşului, iar după ce l-au tranchilizat, l-au urcat într-o maşină de transport animale şi l-au dus înapoi la abatorul din apropierea cartierului Mândreşti, de unde scăpase. Specialiştii veterinari îi atenţionează pe proprietarii de abatoare că în perioadele caniculare animalele sunt extrem de agitate şi pot deveni de necontrolat.

sursa foto: ziaruldevrancea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii