Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un spital din Bucureşti se pregăteşte pentru primul transplant de plămân din ţară

ro

27 Mar, 2016 09:42 1345 Marime text
Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală se pregăteşte pentru primul transplant de plamân din ţară. Intervenţia va fi făcută cel mai probabil în luna mai. Spitalul „Sfânta Maria” este o unitate medicală acreditată recent pentru efectuarea acestui tip de transplant, după cum a anunţat, la un post de radio, managerul unității medicale, medicul Narcis Copcă.
 
Potrivit doctorului, echipa medicală va fi sută la sută românească şi va fi condusă de şeful Clinicii de Transplant Pulmonar de la Spitalul din oraşul german Hanovra, doctorul Igor Tudorache, care are dublă cetăţenie, română şi germană. Managerul Spitalului cere sprijinul medicilor pneumologi pentru întocmirea cât mai rapidă a unei liste de aşteptare şi pentru identificarea posibililor candidaţi pentru transplant pulmonar.
 
„Noi avem acreditarea obţinută de o săptămâna, pregătirile la o clinică specializată în transplantul de ficat, cu un număr de 30 de transplanturi de ficat executate într-un an şi jumătate, şi acreditată pentru transplantul de pancreas, specializarea a durat aproximativ şase luni, astfel încât acum este, conform primului pas, în desfăşurare elaborarea unei liste de aşteptare pentru pacienţii care vor avea nevoie şi vor putea fi transplantaţi pulmonar. Probabil că în luna mai, dacă există donatori în Bucureşti, plus, minus câteva zile, se va şi întâmplă”, spune medicul Narcis Copcă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii