Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un șofer din Constanța a fost susprins la volan cu alcoolemie mare

ro

24 Jan, 2016 09:23 1768 Marime text
 
Poliţiştii rutieri au oprit pentru un control de rutină în această dimineaţă, în jurul orei 04.51, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Constanţa, aflat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la volanul autoturismului marca Seat Leon.

În urma controlului, oamenii legii au descoperit că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul s-a ales cu permisul suspendat, cu amendă şi va răspunde în faţa instanţei.

„Conducerea unui autovehicul sau tramvai de către o persoană aflată sub influenta băuturilor alcoolice, care are o imbibatie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 - 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile", spune legea.
În cazul în care îmbibația alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta șoferului constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii