Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un senator liberal și-a pierdut funcția după ce a fost găsit incompatibil de ANI

ro

30 Sep, 2013 15:20 1634 Marime text
Agenția Națională de Integritate a solicitat Senatului României constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a lui Mora Akos Daniel. El a fost declarat incompatibil în urma unei decizii a instanței supreme.
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de senatorul liberal. Agenția a constatat faptul că Mora Akos Daniel, fost Consilier județean în cadrul C.J. Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât S.C. Moragroind SRL, societate în cadrul căreia acesta deține funcția de Director și calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuție lucrări, în valoare totală de 15.689.344 de lei, cu unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureş și cu alte unități administrativ teritoriale de pe raza Judeţului Mureş.
Și-a pierdut funcția
Potrivit legii, „persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. Prin funcție eligibilă se înțelege orice funcție aleasă. Persoana față de care s-a constatat definitiv starea de incompatibilitate, dacă aceasta a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa această funcție pentru o perioadă de 3 ani.
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii