Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un şef serviciu de la APIA a fost trimis în judecată pentru luare de mită

ro

03 Jun, 2016 13:02 1588 Marime text
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a emis, la sfârşitul lunii mai, rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatei G.C., şef serviciu în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (10 acte materiale).
Din probele administrate în cauză a rezultat că inculpata, în calitate de funcţionar public în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură – Centrul județean Bistrița Năsăud (şef Serviciu Măsuri Specifice), cu atribuțiuni legate de primirea și soluționarea cererilor cetățenilor pentru acordarea de subvenții pentru agricultură, în perioada 06.06.2014 – 19.06.2014, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, într-un număr de zece situaţii, a primit bani şi produse alimentare ce nu i se cuvin, de la opt persoane, pentru primirea şi soluţionarea cu celeritate a unor cereri de acordare a subvenţiilor pentru deţinătorii de animale.
De asemenea, procurorul de caz a încheiat un număr de patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, cu inculpaţii N.T., S.V., K.Ş. şi P.S.M.
În sarcina acestora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită, constând în faptul că au dat inculpatei G.C. bani şi produse alimentare în scopul de a le prelua şi implementa dosare, chiar în situaţii când acestea nu îndeplineau condiţiile pentru a beneficia de subvenţii.
Faţă de cei patru inculpaţi, procurorul a stabilit pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 3 ani pentru inculpatul N.T. şi termene de supraveghere de 2 ani pentru ceilalţi inculpaţi.
Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița-Năsăud, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au efectuat acte procedurale în cauză, respectiv percheziţii domiciliare, identificare persoane, audiere martori, ridicare de înscrisuri în vederea probării activității infracționale a inculpatei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii