Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:18 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un rus este implicat într-un dosar de „superpirataj” informatic

ro

16 Sep, 2015 08:46 719 Marime text
 
Un rus extrădat în acest an de Olanda spre SUA și-a recunoscut ieri rolul într-o uriașă operațiune de piratare a sistemului de plăți online, soldată cu un prejudiciu de peste 300 de milioane de dolari, a anunțat Ministerul american al Justiției, citat de AFP.
 
Vladimir Drinkman în vărstă de 34 de ani s-a recunoscut vinovat în fața unui tribunal din New Jersey.
 
El riscă să fie condamnat la o pedeapsă grea prin sentința așteptată la începutul anului 2016.
 
Bărbatul a fost arestat de autoritățile olandeze în iunie 2012, iar mai apoi a fost extrădat în februarie 2015 de Olanda spre SUA.
 
„Suspecții ca Drinkman, care au capacitățile de a forța intrarea în rețelele noastre informatice și propensiunea de a o face, reprezintă o amenințare perfecționată pentru echilibrul nostru economic, viața noastră privată și securitatea noastră națională”, potrivit Ministerul american al Justiției într-un comunicat de presă.
 
Atât Drinkman cât și alți patru coacuzați sunt suspectați că au penetrat sistemele a 15 societăți, printre care se află operatorul bursier Nasdaq, compania aeriană JetBlue, Visa Jordanie, Carrefour, Dexia și canalul 7-Eleven.
 
Cei cinci suspecți, patru ruși și un ucrainean, ar fi recuperat datele a peste 160 de milioane de carduri bancare pe care le-ar fi revândut unor părți terțe pentru 10 și 50 de dolari bucata, în funcție de originea cardului — americană, canadiană sau europeană, potrivit agerpres.ro.
 
Conform autorităților federale, acesta este „cel mai important caz de pirataj informatic internațional judecat vreodată de justiția americană”.Sursa foto: techno.lapresse.ca

Ti-a placut articolul?

Comentarii