Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român și-a deschis o afacere unică în lume

ro

07 Jun, 2015 16:50 1841 Marime text
 
Un român a plecat la studii în Paris, dar a ajuns antreprenor în Cambodgia unde conduce o afacere unică în lume.

Valentin Pawlik a plecat din Târgu Mureș în urmă cu 15 ani, iar acum se află la peste 8.000 de kilometri distanță, în Cambodgia, unde şi-a deschis singurul complex de corturi de lux de pe glob, potrivit gândul.ro, citat de B1 TV.

„4 Rivers Floating Lodge" este un hotel de 2.000 de metri pătrați format din 18 corturi. Românul a investit un milion de dolari pentru a aduce plasmele și internetul wireless pe malul râului Tatai, iar prețul pentru o noaptea în corturile de lux pornește de la 200 de dolari.

Pawlik a absolvit ingineria mecanică, dar nu a profesat niciodată în domeniu. Spune că este „de profesie descurcăreț" și că "să conduci oameni e cea mai bună școală".

Prima experiență a românului a străinătatea a fost Parisul unde și-a dat seama că acolo "covrigii nu sunt buni şi câinii nu îi poartă pe coadă", scrie gândul.info.

Astfel că, din vorbă în vorbă, a întâlnit doi francezi care organizau croaziere în Cambodgia și care „aveau nevoie de un director general şi au văzut în mine ceva ce eu nu văzusem".

După cinci a plănuit să își deschidă un complex de cabane plutitoare din lemn, pe malul Tataiului, dar sora sa a fost mai rapidă și a găsit de vânzare pe internet câteva corturi mari.

„Din punct de vedere tehnic şi al marketingului, ideea mi s-a părut excelentă. Corturile sunt mai uşoare decât o cabană şi se montează mai uşor", spune Pawlik.

Despre finanțare spune că milionul de dolari necesar l-a luat cu împrumut de la un american care trăiește în zonă.



Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii