Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român este căutat de americani, pentru că ar fi falsificat legitimaţii CIA şi FBI

ro

02 Apr, 2016 13:10 1538 Marime text
 
Un român, în vârstă de 34 de ani, este căutat de autorităţile americane pentru că ar face parte dintr-o reţea de trafic cu legitimaţii de securitate false ale CIA, FBI şi Agenţiei pentru Securitate Internă.
 
Legitimaţiile au fost produse de compania Master Equipment, care le-a vândut pe internet şi le-a trimis prin curier, din oraşul german Kaarst, în perioada ianuarie 2010-septembrie 2015. Autorităţile au închis site-urile www.badge-police.com şi www.master-equipment.org pentru a destructura operaţiunea.
 
Potrivit România TV, Roberto Crăciunică a fost inculpat în octombrie 2015, iar Interpol-ul a emis o notificare roşie pentru arestarea şi extrădarea lui.
 
Totul a pornit în iulie 2013, când un bărbat înarmat şi echipat cu vestă antiglonţ a intrat într-un cinematograf din Michigan. La sosirea poliţiei, el a prezentat o legitimaţie CIA falsă, produsă de Master Equipment. Șase luni mai târziu, adică în ianuarie 2014, agenţi ai Administraţiei de Securitate a Transporturilor au oprit un bărbat cu legitimaţie falsă CIA care a încercat să intre într-o zonă interzisă a Aeroportului Naţional Reagan.
 
Anul trecut, în august, un alt bărbat înarmat a încercat să intre în Comandamentul pentru Pregătire Navală Nucleară din Carolina de Sud, prezentând o legitimaţie falsă a Agenţiei pentru Securitate Internă, spun cei de la româniatv.net.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii