Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:43 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un renumit scriitor român, agresat în Bruxelles de un grup de romi

ro

13 Sep, 2017 10:47 764 Marime text
Momente de coşmar pentru scriitorul român Dan Alexe. Acesta a fost atacat de mai mulţi romi care au încercat să-i fure laptopul.

Potrivit postării de pe pagina sa de socializare, scriitorul s-a bătut cu persoanele de origine romă, în miez de noapte, în capitala Belgiei, Bruxelles.

„Silent movie…

În București poți să te pupi noaptea cu iubita în Cișmigiu, fără teama de a fi agresat. În Bruxelles o să fiți violați amândoi. România se situeaza printre țările cu orașele cele mai sigure din Europa și din lume. Romania se apropie de nivelul zero al omorurilor comise cu arme de foc.
Tocmai am aflat, participând la montajul sonor al unui film, că cel mai bun sunet pentru un pumn în față, la cinema, este să înregistrezi plesnind, într-o odaie rece, un biftec crud izbit pe o masă de lemn. Profesioniștii spun că doar aia sună ca un pumn în față.
Acum, uitați cum e, totul e doar un efect sonor. Un pumn în față de fapt nu sună a nimic. M-am bătut cu niște țigani la miezul nopții în Bruxelles acum câteva nopți. Tânjeau la sacul meu cu computerul. Pe unul l-am mușcat de față. Am salvat computerul, în care scriu acum. Țiganii au fugit. M-am bătut urât. Să nu uităm că puteam fi în metroul Maelbeek anul trecut când s-au aruncat ăia în aer. Între timp, mi s-a propus să joc în Rocky 11, sau la ce episod s-a ajuns.”


Dan Alexe s-a născut pe 23 ianuarie 1961. Este scriitor, lingvist, cineast, jurnalist și traducător român stabilit în Belgia.

Alexe a părăsit România în anul 1988, datorită faptului că a reușit să publice în revista „Agora” din New York o piesă de teatru intitulată „Rămăieni”.

Ulterior, s-a stabilit în Belgia și a colaborat ca ziarist freelancer cu BBC, Europa Liberă și, ulterior, cu publicațiile grupului german WAZ.

În 1998 a obținut "Premiul Criticii Internaționale" la Festivalul din Amsterdam și "Premiul Ministerului Francez al Culturii", pentru filmul său "Howling for God".

Este cunoscut pentru operele sale „Miros de roșcată amară și alte povestiri scandaloase” (2014) şi „Dacopatia și alte rătăciri românești” (2015).
 
Sursă foto: Facebook/ Dan Alexe
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii